OPUSTITE SE I UŽIVAJTE UZ NAŠE MASAŽE

Masaža-dodir zdravlja

Ime joj potječe od arapske riječi massa što znači dodir.

Već tisućama godina neki oblici masaže koriste se u liječenju i ublažavanju boli kod bolesnika.
Najstariji zapisi o masaži potječu od kineza prije 3000 godina. Liječnicima u staroj Grčkoj i Rimu masaža je bila jedan od glavnih načina liječenja i otklanjanja boli.
Zanimanje za masažu u Europi oživjelo je u 16. stoljeću. 
Stručnim riječima masaža je terapeutska manipulacija mekim tkivima u tijelu sa ciljem postizanja normalizacije tih tkiva. Masaža može imati mehaničke, neurološke i psihološke te refleksivne učinke. Može koristiti za smanjenje boli ili priraslica, za povećanje prokrvljenosti, umirenje, mobiliziranje tekućina i opuštanje mišića. Najbolje se izvodi rukama.
Masažom ubrzavamo metabolizam te na taj način odstranjujemo štetne tvari iz organizma, potpomažemo boljoj cirkulaciji što može smanjiti opasnost od nekih kroničnih oboljenja. Također smanjuje osjećaj boli.
Postižemo relaksaciju mišića i samnjujemo napetost. Od ostalih učinaka masaža potiče na mokrenje, potpomaže bolji optok limfe, ubrzava resorpciju.
Što postižemo masažom?
  • Duboka relaksacija koja pomaže uklanjanju mentalnog i fizičkog umora
  • Oslobađanje kronične napetosti u ramenima, vratu i leđima
  • Potiče cirkulaciju u mišićima, a time i prokrvljenost organa
  • Potiče probavu, asimilaciju i eliminaciju
  • Pomaže u otklanjanju glavobolja čiji je uzrok u bolestima želuca, žučnog mjehura, jetre i pms-a

 

RELAX YOUR BODY !

CUPPING TERAPIJA

– otklanjanjem blokada vratite vitalnost i poletnost!

Cupping terapija ili vakuum terapija se koristi diljem svijeta, ima dugu i plemenitu povijest.
Postoje mnoge koristi cupping terapije: nije invazivna, može se koristiti za širok raspon problema i iznad svega efektna.
Potvrđeno je da utjecaj čaša prodire u tijelo i do 10 cm.
Cupping terapija:
– oslobađa blokade u tijelu, relaksira
– vrši detoksikaciju organizma
– aktivira limfni sustav, izvanredna je drenaža
– čisti i aktivira krvne žile, arterije i kapilare
– izglađuje strije, celulit i ožiljke
– poboljšava izgled kože
– izvanredno djeluje na fasciju i regeneraciju tkiva
– terapija je kod trauma i sportskih ozljeda
– olakšava razgradnju mliječne kiseline, bolnih miogeloza
– cupping lica (za Anti-Age učinak, odlično drenira i djeluje protiv podočnjaka)
Gdje se još primjenjuje?
Cupping terapija pokazuje odlične rezultate i kod:
– prehlade, kašlja
– bronhitisa, upale pluća
– fibromijalgija
Bilo da se radi klasična (statična terapija) prema tegobama, ciljano po trigger point točkama, pokretno kao vakuumska masaža (najčešće leđa/parcijalno ili anticelulitna/u estetske svrhe) ili kao tehnika za odvođenje zastoja tekućine (limfna drenaža) cupping masaža pomaže na problematičnim i bolnim područjima na tijelu, poboljšavajući cirkulaciju i blagotvorno djelujući na fasciju.
Tradicionalna je metoda liječenja stara više od 5.000 godina.
Iako je ova metoda poprilično stara (drevna kineska metoda), u zadnje vrijeme je postala poprilično tražena zbog svojeg blagotvornog i opuštajućeg djelovanja.
Cupping masaža je popularna masaža, prilagođena klijentima i suvremenom načinu života u zapadnim zemljama.
Djelotvorna je pomoć kod bolnih ukočenih leđa, boli među lopaticama, u lumbalnom dijelu leđa, išijasa, utrnuća, boli u vratnom dijelu…ali i nogu te stopala.
Terapijom uspješno se tretiraju i akutni i kronični problemi bolova u leđima.
Tijekom terapije koriste se posebne “čaše” koje se kreiranjem vakuuma stavljaju na kožu i ostavljaju neko vrijeme. Njihovo djelovanje prodire duboko u tijelo.
Time pružaju opuštajući i detoksikacijski učinak.
Terapija je jednostavna, učinkovita i bezopasna te daje izvrne rezultate. Potpuno je bezbolna, a daje opuštajući i detoksikacijski učinak.
Momentalno se prokrvljuje tkivo i postiže izvrsna cirkuacija tretiranog područja, što uveliko olakšava razgradnju nakupina mliječne kiseline, čak i onih najtvrdkornijih.
Nakon cupping masaže osjećat ćete se bolje i zdravije.
Otklanjanjem tvrdokornih blokada vratit ćete vitalnost i poletnost!

CUPPING TERAPIJA LICA

Potpuno prirodan “Facelift”

Cupping terapija lica je potpuno prirodna alternativa kirurškom facelift-u  ili kemijskim tretmanima za lice.
Cupping terapija će vam pomoći popraviti  mišićni tonus na licu, „popuniti’ i zategnuti kožu te smanjiti i izdrenirati,  otečenost  ispod očiju, podočnjake.
Cuppingom  se doslovno stvara efekt liftinga uz poticanje opće cirkulacije, aktivaciju svih mišića  lica i prirodne stimulacije kolagena/elastina. U svakom slučaju, uz kuru Cupping tretmana lica,  vidno će se omekšati,  a možda čak i potpuno izgladiti, neke od  bora na vašem licu!
Cuping terapija lica se izvodi ručno, pomoću “čašica”, posebno dizajniranih za lice, koje su mekih i zaobljenih rubova, pomoću kojih se postiže vakum efekt i drenaža viška tekućina.
Metoda  je vrlo ugodna,  opuštajuća, potpuno bezbolna  i ne ostavlja tragove.
Žene u Aziji, Rusiji i na Bliskom Istoku  koriste ovu  prirodnu metodu za pomlađivanje i održavanje kože, već naraštajima i generacijama. Osim toga, bila je to i jedna od tajni gejša.
Cupping lica:
– Potiče opću cirkulaciju kože
– Povećava izmjenu tvari u epidermisu (srednji sloj kože)
– Poboljšava apsorpciju kozmetičkih proizvoda
– Uklanja i drenira stagnirane tekućine, smanjujući edeme i kroničnu natečenost
– Zateže ‘labave’ kapilarice koje se pojavljuju u obliku crvenila na površini kože (kuperoza)
– Smanjuje napetost i krutost mišića povezanu sa tempomandibularnim zglobom (vilicom)
– Ublažava ožiljke na licu
– Odlično kod natečenih podočnjaka

SHIATSU

Kao specifičan oblik rada na tijelu, SHIATSU  je generički naziv za mnogobrojne različite tehnike.

Riječ je o jedinstvenoj kombinaciji klasične kineske medicine i filozofije unaprjeđenoj sa zapadnim saznanjima moderne anatomije, fiziologije i psihologije.

Tehnike SHIATSUA razlikuju se od onih koji se upotrebljavaju kod većine zapadnih oblika masaže – bazne tehnike su pritisak i istezanje, a svaki tretman je prilagođen potrebama osobe koja ga prima.

Još 1952. godine SHIATSU je u Japanu priznat kao pomoćna medicinska disciplina, a 1997. godine Europska Unija ga priznaje kao jednu od osam metoda nekonvencionalne medicine za koju se izdvajaju sredstva za istraživanja o djelotvornosti.

Relax
Relax
Shiatsu je cjelovita metoda rada na tijelu koja se temelji na tradicionalnoj kineskoj medicini (TCM) i teoriji pet elemenata.
Riječ Shiatsu japanskog je porijekla, a u prijevodu znači pritisak prstom. Osnovne tehnike primjene su pritisci palcem, laktom, koljenom, razna istezanja, rotacije i tehnike disanja, a oni koji ih izvode imaju zajednički princip – vjerovanje u životnu snagu, poznatu kao ki, koja teče povezanim kanalima ili meridijanima kroz cijelo tijelo.
Svaki meridijan povezan je s određenim organom i psihofizičkom funkcijom, a na njegov ki može se utjecati putem akupunkturnih točaka. U zdravom stanju organizam se nalazi u ravnoteži, no kada je ona narušena, bilo da se radi o višku ili manjku energije, dolazi do različitih tegoba koje se manifestiraju na fizičkoj i/ili emotivnoj razini.
Shiatsu ima preventivno djelovanje i cilj mu je naći i djelovati na uzročnike, a ne simptome određenih stanja. Metoda se bazira na aktivaciji parasimpatičkog živčanog sustava, što je osnova eliminacije fizioloških produkata stresa te kao takva ima vrlo snažno djelovanje na uklanjanje njegovih štetnih posljedica.
Shiatsu je učinkovit kod rješavanja problema umora, tjeskobe, nemira i nesanice kao i bolova u vratu i leđima, glavobolja i migrena, menstrualnih i probavnih tegoba te gubitka koncetracije, samopouzdanja i motivacije.
Tretman se izvodi na prostirci na podu, a primatelj je u ležećem ili sjedećem položaju. Primatelj je u odjeći od prirodnih materijala u kojoj se osjeća ugodno.
Tretman je prilagođen primatelju, njegovim energetskim i tjelesnim potrebama. 
Dobrodošli su svi koji žele pružiti podršku svome zdravlju.

 

Esencija SHIATSUA  je svjestan dodir, a cilj prevencija bolesti i promicanje zdravlja!

THAI YOGA MASAŽA

Za Thai Yoga masažu možemo reći da se razlikuje od onoga što obično smatramo masažom. Ona je tradicionalna tajlandska tehnika koja je bliska Yogi i drugim orijentalnim akupresurnim tehnikama.
Klijent je tijekom tretmana odjeven (najbolje u laganu i ugodnu odjeću) te se masira bez ulja. Thai Yog masža izvodi se na prostirci na podu. Akupresurnim tehnikama duž energetskih tokova (meridijana) na čitavom tijelu otpuštaju se blokade koje ometaju cirkulaciju energije, tjelesnih tekućina te živčanih i mišićnih impulsa i signala. Rezultat je intenzivno opuštanje i vrlo učinkovit način tretiranja kroničnih i akutnih bolova, ukočenosti, raznih mišićnih grčeva, poput „muskulfibera“ te tjelesne nelagode povezane sa sjedilačkim životnim stilom.
Relax
 
Među neposrednim dobrobitima su:
– povećanje pokretljivosti udova
– oslobađanje osjećaja ukočenosti
– duboko psihičko i fizičko opuštanje
– poboljšanje cirkulacije
– poboljšanje općeg stanja ogranizma
Na zapadu je ponekad nazivaju pasivnom Yogom jer tijekom tretmana terapeut dovodi klijenta u položaje poput Yoga asana, čime čak i klijenti koji su tjelesno prekruti ili nedovoljno slabi za samostalno izvođenje pozicija mogu iskusiti njihove dobrobiti.
Osobe koje su u dobroj tjelesnoj spremi osjetit će pak koristi “balansiranja” tijela – usklađivanja odnosa između antagonističkih mišićnih skupina.
Osim što je izrazito ugodna, Thai Yoga masaža posebna je i po holističkom pristupu tijelu kao neodvojivoj cjelini – pa se u svakom tretmanu obrađuje cijelo tijelo klijenta, od stopala do glave.
Za tretman je potrebno odjenuti laganu odjeću koja ne steže tijelo te nema kopči, dugmadi ili patenta koji bi prilikom pritiska mogli žuljati. Prikladna odjeća su lagana trenirka ili pidžama. Tretman se izvodi na prazan želudac.
 

REFLEKSOTERAPIJA STOPALA/FOOT MASSAGE

Refleksoterapija je jedna od najstarijih metoda iscjeljenja. Pomoću stimuliranja i masaže određenih točaka na stopalima poboljšava opće stanje organizma te omogućava rješavanje brojnih zdravstvenih tegoba.
Iako se može primijenjivati na raznim dijelovima tijela, kao što su dlanovi, uši ili lice, najčešće se tretiraju upravostopala jer se pokazalo da su tretmani tada najučinkovitiji. Već nekoliko uzastopnih tretmana kod iskusnog refleksoterapeuta mogu ublažiti razna akutna stanja, migrene, zubobolje, izliječiti probavne tegobe, nesanicu, prehlade, pomoći kod poremećaja u radu jetre ili žuči, menstrualnih i drugih tegoba.
Refleksologija koristi stopalo kao ogledalo čitavog tijela. Zasniva se na činjenici da na stopalima postoje zone koje su putem živčanog sustava vezane s pojedinim organima, žlijezdama i tkivima. Djelovanjem preko refleksnih zona izazivaju se promjene u tijelu.Stimuliranje refleksnih zona šalju se impulsi do odgovarajućih organa i uklanjaju blokade koje im onemogućuju normalno fukcioniranje. Primjenom pritiska i manipulacijom stopala, cijelo tijelo se dovodi u balansirano stanje.
Stopala su organizam u malom jer svaki naš organ u tijelu pripada određenoj zoni na stopalima. Zone su živcima povezane sa svim organima i tkivima u tijelu. Neki od najčešćih pokazatelja da s tijelom nešto nije u redu iznimno su topli ili hladni dijelovi na stopalima, bradavice, odebljala koža, bol pod pritiskom.
Refleksoterapeut će na temelju raznih pokazatelja, spomenutih i nekih drugih, procijeniti stanje organizma i pomoći da se izađe na kraj s tegobama.

efleksoterapija1

HOLISTIČKA MASAŽA

Holistička masaža kombinacija je više komplementarnih tehnika – klasične masaže, akupresure, shiatsua, ručne limfne drenaže i refleksoterapije.
Holistički pristup zdravlju promatra ljudski organizam kao cjelinu koja, u stanju ravnoteže, odnosno zdravlja, skladno funkcionira. Naglasak je na uzrocima oboljenja i općem psihofizičkom stanju osobe te je stoga svaki tretman prilagođen trenutnim potrebama primatelja masaže.
Različiti aspekti suvremenog života, poput stresa, nepravilne prehrane i loših životnih navika mogu blokirati energetske tokove, što dovodi do neravnoteže na različitim nivoima – stalni umor, nesanica, razdražljivost, bolovi u leđima i glavobolje samo s neki od pokazatelja.
Holistička masaža potiče prirodne iscjeljujuće procese u tijelu, uspostavlja nesmetano strujanje energije te povoljno djeluje na živčani sustav.
 

KAKO SE USPIJEŠNO RIJEŠITI CELULITA?

Istraživanja su pokazala da 98 posto žena ima celulit, makar u najblažem obliku, a zanimljivo je to što količina celulita nema veze s viškom kilograma jer ga imaju i mršave djevojke.
Pojam “celulit” obilježava promjene na koži u obliku nakupina masnoća u potkožnom tkivu, osobito u područjima stražnjice, bedara, bokovima, trbuhu… Te promjene su vidljive neposredno ili nakon pritiska na kožu, a izgledaju poput udubljenja na koži ili kako bi najlakše opisali – poput narančine kore.
Celulit je više od estetskog problema, to je kronično degenerativna upalna bolest pri čemu dolazi do poremećaja metabolizma, cirkulacije, limfne drenaže i oštećenja vezivnog tkiva.
STUPNJEVI RAZVOJA CELULITA:
Početni stupanj razvoja celulita nema jako velikih simptoma, no javljaju se promjene u strukturi kože. Drugi stupanj razvoja celulita očituje se smanjenjem temperature zahvaćenog dijela kože, te njenom smanjenom gibljivošću nakon pritiska ili mišićne kontrakcije. Struktura nalik narančinoj kori još nije vidljiva, ali vidljive su daljnje promjene u njegovoj strukturi. Na trećem stupnju „narančina kora“ je vidljiva i u mirovanju, a nakupine masnog tkiva se mogu i napipati u dubljim slojevima kože. Celulit četvrtog stupnja ima iste simptome kao i onaj trećeg stupnja, ali su promjene još vidljivije, opipljivije i popraćene osjećajem boli. Bolnost se javlja na dodir, ali i je prisutna i neovisno o pritisku.
Najstariji i jedan od najučinkovitijih tretmana je anticelulitna masaža. Takva masaža intenzivno stimulira mikrocirkulaciju te time pospješuje razgradnju nakupina celulita, a kao posljedica toga koža postaje čvrsta, glatka i boljeg tonusa.
Anticelulitna masaža vrlo je učinkovita jer jednom kada postignete zadovoljavajuće rezultate, oni će najdulje trajati. No i nakon postizanja željenog izgleda morate nastaviti sa masažom jer se u suprotnom celulit vraća. Ovisno o stadiju celulita odabire se broj tretmana.
 

ANTICELULITNA MASAŽA

Anticelulitna masaža vrlo je korisna u smislu eliminacije celulita kao i tonizacije, veće čvrstoće, ljepšeg sjaja kože i poboljšanja cirkulacije.
Kada se postignu dobri rezultati, učinkovitost traje kroz jedno vrijeme. Da bi se takvo stanje održalo neophodno je nastaviti s masažom kako se celulit ne bi vratio.
U cilju najboljeg rezultata, ljepšeg izgleda i boljeg osjećaja, anticelulitna masaža se kombinira s kvalitetnim anticelulitnim uljima, primjenom vježbi za tonizaciju mišića i kože, adekvatnom prehranom te unosom vode u organizam.

Kompletan ANTICELULITNI PROGRAM

PAKET UKLJUČUJE:

DETOX, vođeno VJEŽBANJE, ANTICELULITNU MASAŽU
  • smanjivanje celulita i obujma kritičnih zona (bedara, trbuha, bokova)
  • kompletna detoksikacija organizma 

  • učvršćivanje mišića i oblikovanje tijela

  • anticelulitna masaža, snažno se potiče limfna i krvna cirkulacija, izbacuje nakupljena tekućina

.
Ako želite izvanredan i dugoročniji rezultat, svakako se odlučite za kompletan ANTICELULITNI PROGRAM.

Sinergijskim djelovanjem detoksikacije organizma, vođenim vježbanjem i ručnim anticelulitnim masažama postiže se još bolji efekt učvršćivanja i tonizacije mišića, zaglađivanja kože i eliminacije celulita! Anticelulitna masaža je gotovo neizostavna u svim anticelulitnim programima.